tisdag 2 juni 2009

Tingelinge tåget går...

Signerat Maria

Nu har jag satt klockan på halv fem för tåget till Kalmar går 06.07 imorgon bitti. Inser precis att jag glömt att ladda kaffebryggaren och nu är det försent. Maken målar trappan och jag är på övervåningen. Ja ja, det löser sig nog.

Skall bli kul att träffa mina gruppmedlemar i Medie och kommunikationsvetenskapskursen. Vi har ju gjort den här uppgiften på distans - en kommunikationsstrategi hur man skall få barnfamiljer att besöka biblioteken lite oftare och läsa mer för sina barn.

Ni som har barn, läser ni mycket för dem?

Själv har jag älskat böcker sedan jag var liten. Min vän C och jag läste jämt när vi var små. Vi träffades och så låg vi på sängen och plöjde bok efter bok. Våra föräldrar var nog lite ororliga för oss. Dessvärre läser jag inte så mycket längre utan lyssnar mest när jag skall sova. Jag tycker att det är väldigt viktigt att läsa för barnen - och mysigt...och ibland ganska tjatigt och tråkigt! Men likt förbaskat läser jag för dem.

Annie läser ju själv och Maja är en bit på väg att lära sig, men allra helst vill de att vi skall läsa för dem. Jag tolkar det som ett bevis på att barn alltid vill ha sina föräldrars uppmärksamhet och engagemang - vilket alla barn självklart förtjänar - och att den där lässtunden är väldigt mysig. ..om de nu kan komma överens om varsin bok utan att slå ihjäl varandra...

När det gäller den minste krabaten i familjen, Olle 14 månader, så kämpar jag för att komma dithän när det är kul att höra på saga. Just nu vill han helst käka på böckerna eller dra sönder alla flikar.


Den här bilden älskar jag. Det där frågetecknet som han har fått upp är liksom en symbol för hur Olle ställer sig till böcker än så länge. Varför då rå?


Maja och jag på vårt lokala bibliotek - en pärla!!


Nä, nu är det dags att ta sig en sista titt på morgondagens power-point.
Wish me luck och sov så gott//Maria

17 kommentarer:

eldh sa...

Lycka till imorgon!
Det var lite roligt att du just skrev om böcker precis idag. Idag är nämligen första gången som min lillkille (11mån) har intresserat sig för en bok. Han brukar, som Olle, mest äta på dem eller slå dem i bordet. Idag satt han länge länge o tittade o bläddrade o kände på en pekbok med lurviga djur, härligt!
Som sagt, lycka till imorrn.

/ E.

Fredrik Setterberg sa...

Lycka till imorgon!! Marknadsplanen var grym!

petrified in pink (Petra) sa...

Riktigt lycka till imorgon och glöm inte att du är bäst! Vi hörs snart!

Kramar i massor/Petra

♥ mamman i huset ♥ sa...

Good luck!

Gjorde ett inlägg i bloggen om biblioteksbesök i höstas. Här är länken:

http://mammanihuset.blogspot.com/2008/09/biblioteksbesk.html

Problemet hemma när jag läser för barnen är att jag blir så himla sömnig... Sluddrar nästan... Zzzzz

Blogg by Maliin Stoor sa...

Hej!
Jag/vi läser alltid för tjejerna när de ska sova, de älskar det.

När tid finns sätter vi oss gärna på dagen åxå och myser, alla gillar det, synd att det sker så sällan

Ska ta tag i det (också =)

Maliin

M sa...

Lycka till! :)
Jag ÄLSKADE att höra saga när jag var liten. Pappa läste jättemycket för mig och tror det har påverkat att jag tycker så mycket om att läsa nu som större.
Kram kram!

sally bazar sa...

Lycka till!
Kram Linda

GRANSTAV sa...

LYCKA TILL! Just den där boken med frågetecknet läser vi, ensådärhundragångeromdagen...suck :). Vi började läsa/titta i böcker när vår dotter var tre månader. Nu är läsa det bästa hon vet om och om igen. Och det är och mysigt när hon kryper upp i knät med en bok hon själv valt, nu har hon hunnit bli tretton månader./sanna

Hemmabloggaren sa...

Jag läser varje kväll men jag är en så himla dålig läsare. Skulle vilja kunna förställa mig med olika roliga röster, men där går gränsen.

Trevlig resa till Kalmar, jag ällllskar Kalmar!

Kram kram.

HUSnrNIO sa...

Härligt med det skrivna ordet och att dela det med sina barn. Hoppas din dag var bra. Kan inte låta bli att tänka tanken att jag skulle gärna skippa morgonens kaffe om det berodde på att sambon målade trappen;)

Mrs. b sa...

Hoppas du haft en bra dag!
Just nu blir det inte jättemycket läsande här hemma - vår 4-åring brukar vara så trött så han vill gå och lägga sig utan saga (och då är det inte ens sent, utan mellan 19-19.30). Men får hoppas att det bara är en fas och att det vänder igen.

♥ mamman i huset ♥ sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
♥ mamman i huset ♥ sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
♥ mamman i huset ♥ sa...

http://mammanihuset.blogspot.com/2008/09/biblioteksbesk.html

Nu fungerar det nog ifall du kopierar upp texten i adressraden...

M sa...

Ja, jag har kvar jättemånga av mina favoritböcker från när jag var liten. Kan fortfarande nästan alla rader utantill fast jag inte tittat i dem på ett par år. Kommer exakt ihåg bilder och hur man tänkte när man såg olika bilder :) Det är häftigt!
Kram

Helen sa...

Vi läser för våran 5-åring och 8-åring varje kväll innan de ska sova. Vet att det är otroligt viktigt för deras läs-och skrivinlärning.

sally bazar sa...

Tack för lånet av bilderna!
Jag sparar vars ett nummer till flickorna.
Kram Kram