torsdag 4 juni 2009

Två av tre avbockade

Signerat Maria

Tack snälla för alla lyckönskningar jag fick inför gårdagens besök på Kalmar Högskola!

Det var väldigt roligt att träffa mina gruppmedlemmar i verkligheten. Det gick faktiskt jättebra. Min presentation kanske inte lyste gruppen totala intryck, men vårt arbete fick i stort sätt inga negativa kommentarer alls så nu kan jag nästan andas ut i den kursen, bara en tenta kvar i marknadsföring på lördag.

Det blev en låååååååååång dag dock. Fyra timmar tåg dit, väntan innan det var dags för våra insatser mellan 13-15 och sedan promenera gata upp och gata ner i Kalmar innan tåget gick hem igen vid sex-tiden. Jag lyckades plugga i två timmar på tåget hem, men sedan gick det inte att fokusera mer. Resten av tiden blev jag sysselsatt av Katarina Ewelöf som läste Lisa Marklunds bok " En plats i solen" för mig.

När jag kom hem möttes jag av en trött men arbetande man. Han målade dörren till bakentrén och källaren svarta.

Här är ett par bilder på vår "bakentré" som snart skall piggas upp med en storblommig tapet. Den där fina InTrade-tapeten fick jag lägga ner. Man köpte den som en"affisch" med mått som inte stämde i vår hall - har för högt i tak. Och bara en "affisch" kostade cirka 2000 kronor så det var i saftigaste laget.

Till vänster spackel och till höger ett inramat brev från Annie som deklarerar att hon älskar sin mamma och sin pappa tillsammans med en massa fina hjärtan.

Vem behöver dyr konst när man får sådana dyrgriper?

I hörnan skymtar dammsugaren och inte något stilistisk stilleben. Tänkte ta upp tapeten i ramarna, men återkommer väl efter helgen med bildbevis.

Maken avskyr att tapetsera så han är lite negativ till denna förändring. Men gör det själv då tänker kanske ni. Men till detta är han ännu mer negativ då jag anses som mycket slarvig och klantig i dessa arbetsområden!!!

Alla vita fläckar på korten är spackel. Väggarna skall få sig en strykning färg och sedan är det dags att tapetsera.
Längtar efter det färdiga resultatet.

Nu skall Olle få gröt. Därefter skall jag försöka läsa en saga - som han inte äter upp - innan han skall sova. Då tänkte jag smita upp på vinden för att cykla och läsa marknadsföring.


Hur ser din dag ut?

Må så gott//Maria

5 kommentarer:

HUSnrNIO sa...

Det blir säkert jättefint. Sambon här i huset har liknande tankar om tapetsering *suck*, det finns ju smånga underbara tapeter som man vill ha på väggarna i olika faser av sitt liv försöker jag förklara för hon men det hjälper föga tyvärr. Konst med kärlekstema från ens barn värmer gott att ha på väggarna:) Ha en bra dag.

Pethra på Design och Inredningsbloggen sa...

Jag som förespråkat vita väggar så mycket börjar nu känna för en ljusturkos vägg. Vet inte hur jag ska lägga fram det för MIkael... :)

Hemmabloggaren sa...

Visste väl att det skulle gå galant, grattis!

Vad härligt med ny tapet! Det brukar kännas som att man får ett helt nytt hem bara av att ändra en vägg. Hoppas att få se resultatet sen, eller hur va?

sally bazar sa...

Hej!
Kul att du gillade klänningen och applikationerna! Det går väl alltid att fixa andra varianter.
Kom du förbi så skall vi nog komma på något!
Kram Kram

Malin sa...

Ska bli spännande ett se resultatet. Låter lovande! Jag är inte heller betrodd med såna göromål - rätt skönt faktiskt. :-)