onsdag 19 augusti 2009

Glugg och kökshjälp (Signerat Maria)

Igår kom flickorna i säng lite senare än vanligt. Annie och jag hade nämligen ett mycket viktigt uppdrag att utföra.

Den andra tanden i överkäken skulle ut!!!

Jag har tyckt synd om storasyster Annie ett tag eftersom lillasyster Maja hade tappat fler tänder. Det där är inte riktigt rättvist när man är lite. Men nu var det då äntligen dags för Annie att komma ikapp syrran.

Vi vände och vred, vickade, spottade blod och sköljde munnen och till slut gav tanduslingen med sig. En sådan lycklig och stolt tjej som rusade ut till sin pappa för att visa gluggen (som målade fasad - vad annars?) och att vi hade uppnått vårt mål att skulle tanden ut innan skolan börjar - och den börjar imorgon så det var lite tidspress.
Imorgon börjar alltså allvaret igen för Annie och Maja. Storasyster börjar tvåan och lillasyster nollan eller förskoleklass som det mer psykologiskt kallas.

På måndag är det dags att skola in lillebror på dagis, men mer om det när det närmar sig.


Kan ärligt säga att det som blir skönast med denna förändring är att slippa fixa tre mål mat om dagen. Med en make som slitit på huset så är det jag som stått för markservicen och det börjar bli lite segt.

Härom veckan hade jag hjälp av tre små med att skala morötter och potatis. Det betyder att jag fick ännu mer att städa då det skvätte skal över hela köket.


Men söta var de där de stod, mina små gryn!

Köper vi någonsin ett nytt hus så vill jag ha ett med all-inclusive!


Ha en bra dag i solen//Maria

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Maria, vilka urgulliga tjejer, det är något visst med gluggar. Jag tycker inte det är längesedan som tandfén besökte oss när Petra och Malin tappade sina tänder och nu har Malins Sebastian redan både tappat och fått nya tänder. Tiden går så fort, ta vara på varje minut av barnens uppväxt. Arja

Jennica..... sa...

Hus med all inclusive! Vilken underbar idé! :)
Tycker själv det är rätt kul med matlagning, men ett mål som jag verkligen inte gillar är lunch. Det är gott och så, men det är såå trist att laga och såå svårt att komma på något bra. Och när man väl lagat det, så vill ingen ha eftersom det alltid är dags att äta när alla har kommit igång med det de gör!

M sa...

haha vilka små sötnosar :) Min lillasyster drog ut alla sina tänder innan de knappt var lösa. Såfort hon kände en tand som var lite lös så vickade hon och drog som en galning tills den lossnade! Obehagligt tycker jag :) Själv gick jag med mina tänder tills dom trillade ut helt av sig själva :P
Kram