söndag 11 april 2010

Pink goes green (signerat Maria)

Vilken helg det har varit!

Hoppas att ni alla har haft en lika ljuvlig dag som den Göteborg bjöd på...jag älskar våren!

Fast så värst mycket ute har vi dessvärre inte varit, för hemma hos oss har vi förberett för en liten flickas sjuårsdag. Så var gör det, antar att jag var lika förväntansfull som dottern inför denna "make over".

Som jag skrivit tidigare så önskade Maja sig ett grönt rum och det har vi nu fixat. Hon fick faktiskt "öppna sin present" redan idag för att kunna sova lite lugnare inför morgondagen och jag vågar påstå att hon blev mer än nöjd.

Innan var rummet rosa - väldigt rosa!

Eftersom vi bara bott i vårt hus i två år så vågar jag påstå att rummet var i rätt god kondition, men den lilla damen hade liksom vuxit ur sin rosa prinsessperiod. Jag hittade dessvärre inte så många kort men här får ni en liten aning om hur Majas rum såg ut inna stora målarrollern kom fram.


Och så här ser det ut nu. En del rosa detaljer fick allt lov att hänga med in i den "gröna versionen" och det funkar nog ganska bra tycker jag.

.

Jag vet inte om jag vågar kalla det som nu hänger i fönstret för hissgardin, men det är i allafall ett tappert försök. Jag sydde den efter förträffliga instruktioner som återfinns hos Tipsy Tessie. De tackar jag alldeles särskilt för.

Egentligen hade jag hittat en grön hissgardin med vita prickar på, hur söt som helst och för en sådan som jag, som aldrig kan sy utan att rodna över mitt eget språk, passar färdiga textiler förträffligt. Jag har inga som helst problem med att köpa mig ur sådana husmorssituationer.

Problem uppstod bara när jag i fredags kväll skulle stryka till gardinen. För vad var det expediten hade hämtat på lagret? Jo, en alldelese för smal variant - och av panellängder dessutom. Så då fick jag ju leta fram min symaskin i alla fall och ge mig hän mitt språkmissbruk. Tur att jag hade köpt så mycket av tyget så att det räckte. Hittade det på IKEA och blev så förälskad.


Eftersom detta lilla projekt har varit planerat sedan en tid tillbaka, har jag så klart spanat efter gröna saker ett bra tag - vilket i sig är halva glädjen för en sån som jag.

Jag hittade tex en massa gröna kuddar och en pläd på HM´s Home-avdelning på nätet som jag rask klickade hem. Ingen annan ville ha dem antagligen för det var jättebra rea på sakerna.

När jag var på pysselkväll hos världens bästa butiksinnehavarinna Linda på Sally Bazar i torsdags dristade jag mig till att sy på en bollrand på pläden - samma bollar fungerar som upphängning på hissgardinen också.
Jag är väldigt förtjust i den lilla fågelburen som hänger i alkoven. Sprang på den på Indiska för ett tag sedan och den fick allt lov att hänga med hem.

Ja, nu vet ni hur Majs rum har utvecklat sig. Hon sover just nu sött i sin säng, ackompanjerad av sin storasyster bredvid sig i sängen. En storasyster som är liiite avundsjuk. Hon deklarerade snabbt att hon önskar sig ett ORANGE rum.....

7 kommentarer:

♥ mamman i huset ♥ sa...

Verkligen fint. Jättefint. Härligt inspirerande detaljer lägger jag märke till precis överallt. Kul!

Nu vill jag bara köpa det där nya huset som jag har börjat drömma om eftersom jag verkligen vill kunna erbjuda alla barnen varsitt rum - hur mysigt vissa än kan få det att verka att bo trångt. Jag vet att trångt är trångt - sådeså!

Kram!

Anonym sa...

Men vad snyggt det blev...gillar den gröna färgen, a lot!! Dessutom tycker jag hissgardinen var helsnygg, språkmissbruk eller ej;) Tyget är helt fantastiskt och lär väl bli en modern klassiker;) Lotta Külhorn som designat , väl? Men mycket roligare än snälla prickar, tycker jag;D Förstår att systern genast önskade sig ett rum...då får du spana efter orangea saker snart och ett nytt äventyr väntar;)) Kram Milla

petrified in pink (Petra) sa...

Åh, vad fint, grönt ÄR skönt, en av mina absoluta favoritfärger! Jag tycker det ser ut som om du lyckades alldeles utmärkt med hissgardinen trots svordomar:-) Jag hoppas Maja kommer trivas bra i sitt fina nya rum och framförallt att hon får en underbar födelsedag idag! Kram från hela klanen Setterberg

Erica - b a g [ e r i c a ] sa...

så härligt "barnsligt" :-)

Det blev jättefint!

Anonym sa...

När öppnar er shop igen? Är i färd med att beställa tackkort och sedan ev. dopinbjudningar och väntar och väntar..hehe..

petrified in pink (Petra) sa...

Hej Anonym, önskar jag kunde ge ett tydligt svar på din fråga men jag jobbar på så bra jag kan och hoppas kunna öppna snart. Om du inte redan gjort det kan jag tipsa om att anmäla dig till mitt nyhetsbrev, här kommer en länk: http://petrifiedinpink.us1.list-manage.com/subscribe?u=47640c845399a9389e8943669&id=cc1222d13b.

Välkommen snart!

tinajo sa...

Jättefint! :-)