torsdag 15 september 2011

Resa till Palma med bästa vännerna!

Här har det som ni märkt varit tyst ett tag. Sedan någon gång i mitten på sommaren har jag tagit lite av en digital time-out som en del i den där berömda önskan om lite bättre balans i livet. Men det är ett annat inlägg för en annan dag, nu vill jag gärna dela med mig av foton från helgens resa med mina bästa vänner, en resa för att fira att vi nu äntligen är vuxna, d v s vi har fyllt 40:-)

Vi reste tidigt i torsdags med Air Berlin från Landvetter och landade i ett ljuvligt soligt och varmt Palma strax efter lunch. Hur mycket man än läser väderleksrapporterna innan så tycker jag det är så svårt att föreställa sig varmt väder när man går hemma och höststormarna avlöser varandra.

Hotellet vi valt kan jag varmt rekommendera, det heter Hotel Saratoga och låg perfekt, precis runt hörnet från den populäraste shoppinggatan med gångavstånd till det mesta, väldigt trevliga rum, bra frukost och pool på taket. När vi kom fram lämnade vi snabbt in våra väskor och tog sedan en kort promenad ner till hamnen där vi satte oss på en trevlig restaurang och åt tapas och drack rosé.
Min vän Malin matchade rosévinet så fint!

Mycket goda tapas!


Hotellet låg endast några minuters promenad bort från den vackra katedralen.

Fina skyltar i en gränd.
På fredagen bestämde vi oss för att prova en av de "beach clubs" som vi hade fått tips om. Puro Beach bokades och här njöt vi en hel dag av sol, bad, god mat och ännu mer rosé. Inte förrän framåt solnedgången rörde vi oss hemåt och konstaterade att det var värt varenda krona (inträdet kostade €35). Jag tror bilderna talar för sig själva...


Vår sista hela dag ville vi bada i havet och efter tips från hotellet tog vi en taxi till Illetas strax utanför Palma. Stranden var mycket välbesökt men vi lyckades hitta en avskild del precis nedanför en trevlig restaurang. Solstolarna kostade förvisso €15 men det var det väl värt att få ligga lite avskilt och nära vattnet, för bada ville man göra mest hela tiden, det var härligt varmt!

Sista kvällen tog vi en tur upp till taket på vårt hotell där det fanns pool och en underbar utsikt över Palmas hamn. Ljuset var gudomligt så jag passade på att ta lite foton på mina fina vänner.Maria

Anna
Charlotte


Malin
Vid poolen satt bland annat ett gäng nyanlända svenska tjejer som bodde på hotellet ett par dagar innan de skulle bege sig på yogaläger upp i bergen. En av dem insisterade på att även jag skulle vara med på bild och nu är jag väldigt glad för det, fotot är ett härligt minne av vår underbara resa! Klänningen jag har på mig är förresten ett shoppingfynd från Desigual för tack vare närheten till stan och bra öppettider hann vi självklart även med en hel del shopping mellan all sol och bad.

Jag är lyckligt lottad som har så många fina vänner och detta gäng har jag känt länge, en del av oss ända sedan "lekis". En sådan här resa lever man på länge!

6 kommentarer:

Anna sa...

Underbara foton från er resa!

Höstkramen Anna

eastcoastmom sa...

Å så kul med lite spansk inspiration! Vi har just flyttat till Madrid, efter många år i USA, och trivs jättebra såhär långt. Har aldrig varit på Mallorca, men nu vill jag resa direkt!!!

Isa sa...

Men GUUUUD vad underbart! Åh det vill jag också göra med bästa vännerna när jag fyller fyrtio. Grattis förresten!

Lina ♥ C´est la vie sa...

Åh vilken fantastisk resa! Underbara bilder och så fina ni ser ut allihop.
Välkommen i kubben för oss över 40 nu då :)

dagliga smulor sa...

Det där såg inte helt fel ut, tänk vad mycket en resa kan ge ! :o)

bmpharmacy sa...

När vi kom fram lämnade vi snabbt in våra väskor och tog sedan en kort promenad ner till hamnen där vi satte oss på en trevlig restaurang och åt tapas och drack rosé.