tisdag 15 september 2009

LIte projekt på hemmafronten (signerat Petra)

Är det fler än jag som får en större "fixa-hemma" lusta på hösten än på våren? Hösten är min absoluta favoritårstid och jag fullkomligen älskar ljuset som nu är som allra vackrast (i motsats till det hemska, kalla, obarmhärtiga vårljuset). Höstljuset är varmt och smickrande och får det mesta att framstå i sin allra bästa dager.

Kanske är det därför som det här hemma har varit lite mer aktivitet än vad det brukar och de färgglada ränderna i Noahs och Linnéas rum som maken nyligen målade piggade verkligen upp och gav mersmak. Elin har nu fått en karamellfärgad fondvägg och även om pysselfrukosten hos Sally Bazar inte resulterade i särskilt mycket just då så väckte den min lust att ta tag i detta projekt som legat allt för länge. Elin har nu härliga vimplar i sitt rum och sakta men säkert växer det mysiga rummet fram. En hel del kvar att göra innan jag visar mer men här är lite glimtar.


Älskar hennes Moln-lampa, vill nästan ha en själv:-)

Stoff & Stil har verkligen lite guldkorn här och där (senaste kollektionen undantagen), detta gröna tyg med blommor är en storfavorit. Därifrån kommer även det gröna med rosa prickar och det rosa med röda prickar. I bakgrunden skymtar mitt favorittyg, skickad till mig som gåva av bästa Lindzi.


Fåtöljen som jag köpte på Blocket såg vit ut på bilden men var ljust beige i verkligheten, men den passar fint in hos Elin ändå. En ny kudde har sällat sig till Gant-kudden och fyndet från Rusta, en härlig med Hello Kitty-mönster som hon numera använder att sova på. Bredvid står den spjälsäng hennes högt älskade docka "Glenn" sover i varje natt, så fin är den.

Men det allra bästa som händer på hemmafronten just nu är att renoveringen av mitt alldeles egna kontor går framåt:-). Min snälla pappa som numera är pensionär fixar tillsammans med maken så att det ska bli riktigt mysigt för mig därinne. En tapet jag suktat efter i många år slog jag äntligen till på nu när jag hittat den perfekta platsen för den. Vacklade lite i färgvalet eftersom denna färgställning länge varit min favorit men efter att ha sett den live på Pretty Home var jag inte lika övertygad. Fick däremot en ny favorit och när jag för ett tag sedan såg den färgställningen hos superduktiga Anna så var valet enklare. Den sitter nu uppe på en av väggarna på kontoret och jag öppnar rummet i källaren flera gånger om dagen bara för att titta och få hjärtklappning, det är mönsterglädje på riktigt hög nivå. Nu är det lite målning och golvläggande kvar samt givetvis en hel del IKEA-inköp innan jag kan inviga mitt nya kontor i källaren och jag läääääängtar!

Underbara Anichov från Designers Guild.

8 kommentarer:

Hildur sa...

Jag längtar redan efter att få se bilder från ditt kontor i källaren. Jag är själv på gång att fixa ett kontor i vår källare och all inspiration är just nu väldigt välkommen! Tapeten är ju superfin, så det verkar väldigt lovande. Nu längtar jag efter trycket jag beställde av dig för några dagar sedan. En tavelvägg är under uppbyggnad. :-D

Pethra på Design och Inredningsbloggen sa...

Underbar tapet! Jag har ingen vägg där den skulle passa, så jag ser fram emot bilder på ditt kontor, så får jag njuta av den där! :)

Augusti_73 sa...

Ser också fram emot bilder! Så härligt att du blev nöjd, och visst är det en glad-tapet?! Blir lycklig varje gång jag öppnar dörren och kommer hem ; )
krAm

petrifiedinpink (Maria) sa...

Den är ljuvlig! Själv passerar jag numera Engelska Tapetmagasinet varje dag och det kan väcka den mest gömda och undantryckta vill-ha-känslan. Jösses så mycket fina tapeter och tyger det finns!!!

Vad fina vimplar!

C´est la vie sa...

Åh jag älskar med den där tapeten. Jag håller med dig man får sån lust att fixa massor på hösten. jag älskar med denna tid.
ska bli kul att se ditt kontor. här är ltie galet planerat men:
vi ska göra om gemensamma kontoret till att få en vägg med skåp med täckta dörrar i vitt. och så en cool tapet på motsatt sida och 2 bordsskivor p årad med hyllor på väggen. och så ska jag i vardagsrummets burspråk ha ytterligare ett ställe att jobba på, med gammalt bord, stol och så hyllor på väggen med korgar/boxar för småplock, däribland smått till butiken. Förutom det fixar jag med hallen uppe så den ska bli litemer av ett rum att vara i. En stol vid fönstret och så en byrå med stor spegel på väggen och tapeter...
Så kul! Om man bara hade mer pengar!! :) skratt.

kram på dig, Lina

Maja-Stina sa...

Så fint!
Vad jobbar du med på hemmakontoret?

sally bazar sa...

Så, nu blev vimplarna klara! Härligt! Skall vi sy lite på kuddfodralen nästa gång? Idag har jag fått inspirationen tillbaka hade nyss ett trevligt möte med några styleister.De gilla sally bazar! Hoppas på ett bra samarbete.
Jag tänker nu på dina tavlor. Vi hörs! Kram Kram

Mrs. b sa...

Vad spännande med "nytt" kontor! Ska bli kul att se tapeten uppe - vilken färginjektion!