måndag 22 mars 2010

Brunch med familjen Hagstedt (signerat Petra)

Igår hade vi glädjen att få ha hela familjen Hagstedt (Therese med familj) här på brunch med efterföljande pysselstund. Therese och jag har ju träffats några gånger nu och vi tyckte båda att det var dags att sammanföra barn och makar med varandra. Vi hade supertrevligt och hoppas att detta var första träffen av många framöver:-)

På menyn stod som sagt brunch och vi hade dukat upp en gedigen buffé bestående av hembakt bröd (som min bästa extramamma Katarina bakat till oss som del av en tack-för-hjälpen-present för hennes mans 50-årsfest för ett tag sedan), smoothie, juice, köttbullar, prinskorv, äggröra, bacon, allsköns goda pålägg och en härlig fruktsallad inspirerad av en bok på min önskelista, Tjejmiddag av Malou Holm och Åsa Swanberg. Kunde inte motstå att göra en variant på omslaget, nästa gång hoppas jag på lite bättre ljus. Fruktsalladen bestod av en massa goda frukter såsom melon, kiwi, passionsfrukt, äpple, päron och apelsin och som en underbar smaksättare mynta. Fredrik hade även slängt med lite mynta i smoothien och det blev supergott! I stil med boken lade jag även till lite penseér, älskar hur de gav salladen en härlig färgklick. Att de även är ätbara är en stor bonus, men absolut inte nödvändigt tycker jag, här är ett exempel på en kaka jag gjort tidigare där man nog inte bör äta dekorationen:-).


Brunch hos oss söndagen den 21 mars 2010



Ljuvliga Ozzy

Sötaste Ozzy smilar upp sig framför kameran när det härliga ljuset för ett kort ögonblick spreds sig i vardagsrummet. Hans ögon är de blåaste jag sett!


Brunch hos oss söndagen den 21 mars 2010

Vi behövde inte gå hungriga...

Brunch hos oss söndagen den 21 mars 2010Brunch hos oss söndagen den 21 mars 2010Brunch hos oss söndagen den 21 mars 2010Brunch hos oss söndagen den 21 mars 2010

Vårt påskris

Sötaste Therese hade med sig några av sina fina hemmasydda fågelholkar så nu är jag ännu mer förtjust i vårt påskris. Som ni ser hänger också Fiori-äggen där nu, tyckte inte det blev så pjåkigt ändå trots att de är stora, vi får se om de får hänga kvar.

Söta hus i vårt påskrisSöta hus i vårt påskrisSöta hus i vårt påskris

Jag hade bunkrat upp med massvis av härliga vårblommor såsom dessa pärlhyacinther...

Pärlhyacinther hemma hos oss

Pärlhyacinther hemma hos ossPärlhyacinther hemma hos oss

... och dessa härligt illgula påskliljor, visst lyser de upp en gråmulen dag som vi haft i Göteborg idag?

Påskiljor i vardagsrummet

Medan Elin sov middag och de stora barnen; Leo, Noah & Linnéa var i familjerummet och spelade Wii så passade jag och Therese på att sätta oss i soffan och virka lite. Therese visade mig hur man virkar "hennes" ljuvliga blommor och när jag satt bredvid henne tyckte jag också att de var världens enklaste, men på kvällen när jag skulle försöka igen, not so much:-) Här finns mönstret, kanske bäst att skriva ut det nästa gång jag ska försöka. Nedan är i alla fall resultatet och några mormorsrutor jag lyckats prestera det senaste... det har blivit alldeles för lite virktid, förra veckan tror jag bara jag hann virka en endaste kväll, alldeles för lite!

Therese visar mig hur jag virkar min första blomma

Min första virkade blommaMina första mormorsrutor

Jag hoppas ni får en härlig vecka! Jag kommer inte blogga så mycket mer denna veckan för att kunna koncentrera mig på att skapa nytt i shoppen. Jag behöver all hjälp jag kan med att fokusera, något jag av någon anledning haft och har väldigt svårt med det senaste så det är bäst att minimera distraktionerna:-)

Avslutningsvis hoppas jag att stackars Therese snart kryar på sig, imorse visade det sig att hon åkt på vinterkräksjukan som Leo råkade ut för förra veckan...

10 kommentarer:

a piece of happiness sa...

Vilken KREATIVITET!
Mat, virkning, fågelholkar. Det verkar skitmysigt!

Mrs. b sa...

Vilka underbart härliga piggelinbidler!
Här piskar regnet mot fönstret, och det är klart uppiggande att titta på lite färgglatt!

För min egen del har det blivit alldeles för lite virktid känner jag... :-)

milla sa...

Härligt med gemensam brunch, ser alldeles ljuvligt ut! Vilken glädje all färg ger! Tack för en härlig enegri-boost!
Kram Milla

Tipsy Tessie sa...

Åh, vilka härliga bilder från en härlig och mysig dag :) tack så mycket igen :)
Blommorna får du nog kläm på med lite träning bara :)
Idag är det mycket, mycket bättre. Igår var ingen rolig dag :( Får försöka få i mig lite mat i magen. Jag hoppas innerligt att inte ni blir drabbade av kräksjukan, jag trodde verkligen att risken var över eftersom jag läste att inkubationstiden var 12 till 48 timmar. Det var ju liksom i tisdags förra veckan som Leo var sjuk.

Hoppas du får en bra och kreativ vecka. Själv ska jag bädda ner mig i sängen strax igen.
Kramar

Unknown sa...

Härliga bilder!

Hoppas du vill vara med i min bloggutmaning?!
http://anglahar.blogspot.com/

/Änglahår

Anonym sa...

Hej!

Såg bilder från ditt vardagsrum i nya Allt i hemmet. Jättefint!

/isabeli

Sanna sa...

Härligt kreativ inspirerande blogg du har =)
Kraaaaam
Sanna

* M E T T E * sa...

Ditt omslag var mycket snyggare :-)

Kram bästa Petra, kul att se att allt fint som går så bra!

Ewa sa...

Vilken underbar blog du har!!!! Jag är en svensk tjej som bor i Seattle och skriver en mat blogg. Imorgon kommer jag skriva om svenska påsk traditioner och kommer anvanda en av dina underbara bilder. Jag skriver under bilden att den kommer från dig och länkar tillbaka till dig blogg. Om du har några problem med det säg till eller om du vill jag ska skriva något annat. Jag kommer iallafall komma tillbaka till din blogg den är jätte fin.

Marie - Med mina händer... sa...

Åh, vilken härlig färgbomb det här inlägget är! Man riktigt hungrar efter dessa starka färger. Allihop, på en gång!